За инвеститори

За инвеститори

Все повече хора в България са наясно, че да притежаваш собствена соларна централа е инвестиция, която ти носи нисък риск, минимални до нулеви разходи, но най-вече стабилен и гарантиран пасивен годишен доход. Единственото, което е нужно, освен самото парично вложение, е да имаш подходящ терен и добър партньор, който да те консултира за най-доброто решение и да изгради системата до ключ.  

Ако имате спестени 20 000 евро и търсите къде да ги инвестирате, с какви алтернативи разполагате? Вероятно можете да ги вложите в банка, да закупите имот - земя, къща, апартамент, да се доверите на пенсионно или застрахователно дружество, да играете на борсата и т.н. Кои от тези възможности биха ви носили гарантиран годишен доход от 18%, без да влагате никакви други усилия, без разходи за поддръжка и без риск?

Защо инвестицията в соларна инсталация с цел продажба е златната среда между ниво на доходност и риск, когато правите избор между различни възможности?  

Според законите в България енергията, произведена от слънцето чрез мрежова соларна централа до 30 kW/p се изкупува гарантирано от енергоразпределителните дружества на действаща към момента цена от 205.99 лв. без ДДС., по силата на договор за изкупуване за период от 17 год. Така вие получавате гарантиран годишен доход от 7830 лв. без ДДС.

Изградената соларна инсталация има дълъг експлоатационен период от 25+ години.  Разходите за експлоатация и поддръжка са практически нулеви. Вашата инвестиция ще се възвърне за около 5-6 год., след което до края на експлоатационния период на съоръжението, вие ще получавате чист пасивен доход. 

Повече информация можете да получите в раздел често задавани въпроси. Разгледайте и нашия примерен инвестиционен модел, той може да ви насочи и да ви помогне да вземете решение!

© 2019 Solar Energy, Русе Всички права запазени!